Testārile se realizeazā în București, Intrarea Geneva nr. 5, mansardā!

Testārile sunt individuale și se realizeazā în București pentru copii și adolescenți cu vârsta cuprinsā între 5 ani și 11 luni și 16 ani și 11 luni; aceștia nu au nevoie de o pregātire prealabilā testārii psihologice.

Scopul testării este identificarea profilului psihologic al copilului dumneavoastrā și participarea acestuia în cadrul programului Gifted4All by Kleine Schule. Programul, gândit împreunā cu psihologi, psihopedagogi și specialiști în educaţie, este pus la dispoziţie doar celor care îndeplinesc criteriile în urma testării/evaluārii psihologice.

De ce să identifici coefientul de inteligenţă al copilului? (click aici)

De ce să participi în cadrul programului Gifted4All by Kleine Schule? (click aici)

Calendarul testārilor pentru lunile mai, iunie și iulie 2019 este următorul:

 • Duminicā, 26 mai, interval orar 11:00 – 13:00; 13:00 – 15:00
 • Luni, 27 mai, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 31 mai, interval orar 10:00 – 12:00
 • Duminicā, 9 iunie, interval orar 11:00 – 13:00; 13:00 – 15:00
 • Luni, 10 iunie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 14 iunie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 28 iunie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Sâmbătă, 29 iunie, interval orar 10:00 – 12:00; 12:00 – 14:00
 • Luni, 1 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 5 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Luni, 8 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 12 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Luni, 15 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 19 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Luni, 22 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 26 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Luni, 29 iulie, interval orar 10:00 – 12:00
 • Vineri, 2 august, interval orar 10:00 – 12:00

Atenție: Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.

Puteți plăti online, securizat, prin intermediul procesatorului de plăți EuPlatesc sau prin transfer bancar.Dacă optați pentru plata prin transfer bancar, vă rugăm să virați 450 de lei în contul IBAN RO15INGB0000999903847661, deschis la ING Bank, beneficiar Asociația Kleine Schule, CIF 28798450.
La detaliile plății vă rugăm să precizați sponsorizare.După efectuarea plății vă rugăm să trimiteți un mail la [email protected] în care să menționați:
Numele și prenumele copilului
– Vârsta acestuia
– Domiciliul
Ne puteți oferi aceste detalii, completând formularul disponibil aici.În maximum 24 de ore la recepționarea email-ului veți primi un răspuns cu data și intervalul orar disponibile pentru testare.Atenție: Neprezentarea la data și ora confirmate reciproc pe mail duce la pierderea sumei achitate.
Vă mulțumim!

 

Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă “Kleine Schule”, Primăria Sinaia, Prețuiește Viața by Andreea Marin, Școala Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training  Center anunță lansarea înscrierii de participare la Worldwide Children Festival cu tema “Şcoala – ce aş păstra şi ce aș schimba!” care va avea loc în perioada 11 aprilie – 14 aprilie 2019, la Sinaia.

„Scopul festivalul este de a arăta întregii lumi ce copii plini de talent și creativitate are România. Ne dorim ca prin festival să reunim elevi talentați cu vârste între 6 – 19 ani, într-un eveniment de anvergură pe următoarele subiecte: Muzică, Arte, Științe și Teatru” ne-a declarat Simona Mitrea. „Ne-am propus să ajungem la cât mai mulți participanți, și ne-am bucura să vedem clase întregi înscrise în eveniment. Obiectivele principalele ale festivalului sunt creșterea capacității de integrare și colaborare la nivel internațional a copiilor, stimularea creativității și creșterea stimei de sine prin dorința de a împărtăși celorlalți, dar și construirea unui cadru în care tinerii cu talent să își dezvolte calitățile native”

Festivalul ce va avea loc la Sinaia se desfășoară sub formă de performing adresat tuturor tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani, din unitățile de învățământ din România care doresc să își facă public talentul pe următoarele ramuri: Arte, Științe, Teatru și Muzică.

Înscrierea la Festival se face în perioada 15 februarie – 20 martie 2019, ora 00.00, ora României prin trimiterea aplicației specifice fiecărei secțiuni, conform regulilor menționate pe site-ul organizatorilor (https://kleine-schule.ro/festival-international-2/). În procesul de selecţie vor fi aleşi maximum 30 de participanţi / secţiune, fiecare participant se poate înscrie o singură dată în concurs, cu o singură lucrare, la o singură secțiune / categorie. Jurizarea se va face la finalul lunii martie, când vor fi anunțați toți cei calificați să participe la Sinaia.

Valoarea totală a celor 16 premii (4 pe fiecare secțiune) este de 4.000 de Euro cumulat în bani și produse. Câştigătorii locurilor I si II, vor primi invitaţii de participare de la ICAF, la festivalul international World’s Children Festival – 2020 care va avea loc în Washington, S.U.A.

Organizatorii evenimentului sunt:

ASOCIAŢIA PENTRU EDUCAŢIE ŞI ŞTIINŢĂ “KLEINE SCHULE” este o asociație non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte. Programul oferă copiilor, părinților și cadrelor didactice posibilitatea de a găsi resursele necesare pentru a veni în întâmpinarea provocărilor şi de a asigura un mediu de învăţare propice pentru copiii români care pot deveni motorul schimbării la nivel national.

PRIMĂRIA SINAIA – PARTENER OFICIAL

PREȚUIEȘTE VIAȚA BY ANDREEA MARIN s-a născut ca un concept care are forța de a aduna oamenii umăr lângă umăr pentru a construi împreună, are puterea de a atrage atenția maselor în scopul educației și al solidarizării pentru idei benefice pentru evoluția lumii în care trăim; „Prețuiește Viața” are șansa de a deveni o permanentață în viața romanilor, nu un șir de excepții – fapte bune făcute doar în momente de criză.

ȘCOALA FINLANDEZĂ SIBIU

FINNISH TEACHER TRAINING

 

Link-uri utile:

Pagină Asociația pentru Educație și Știință Kleine Schule:

https://www.facebook.com/GiftedbyKleineSchule/

 

Ȋn cadrul evenimentului „România la Centenar”, Preşedintele României a ţinut să discute cu fiecare delegaţie ȋn parte (peste 150), astfel că şi Kleine Schule, prin Simona si Alina, a avut ocazia să ȋmpărtăşească câteva aspecte ce ţin de susţinerea şi identificarea copiilor cu abilităţi ȋnalte.

Contează, ȋn primul rând, ca această cauză să fie ȋnţeleasă corect şi ca aceşti copii să fie puşi pe „harta educaţiei”. E nevoie de o strategie coerentă, de o intervenţie timpurie, altfel vom mai pierde ȋncă multe generaţii de copii.

Vedem aşa de mulţi copii cu diverse patologii, cu frici, cu o lipsa de intervenţie corectă, cu o identificare greşită. Avem aşa de puţini specialişti ȋn testare, ȋn creare de contexe de ȋnvăţare adecvate, de ȋnţelegere a felului ȋn care creierul lor funcţionează, ȋncât ne punem şi noi ȋntrebarea „de ce majoritatea dintre noi nu-i vedem sau dacă ȋi vedem, de ce ȋi ignorăm?”. Mulţi ȋi discrimineaza, văzând ȋn ei doar performanţa şcolară, doar olimpiadele. Statistic vorbind, numărul olimpicilor, ȋn procente, este de 0,03%, restul, de 99,97%, adică 147,651.00, reprezentând 6 % din numărul elevilor ȋnscrişi la INS ȋn 2017, fiind despre alte categorii de copii cu abilităţi ȋnalte. Majoritatea acestor copii se pierd până să ȋmplinească vârsta de 10 ani dacă nu sunt stimulaţi corespunzător. Exemple avem destule, plecând de la cunoscuta poveste a lui Edison şi continuând cu povestea fiecărui copil ce ajunge ȋn programul Gifted4All.

Părinţii vin şi caută soluţii, oamenii din ţară ne ȋntreabă cum pot deschide şi ei un centru, ceea ce ȋnseamnă că lucrurile se mişcă. Rămâne doar ca decidenţii să facă şi ei ceva.

Dragi adolescenţi,

Ştim că deseori vă ȋntrebaţi dacă ceea ce ȋnvăţaţi chiar ajută la ceva. Ştim că vreţi nişte medii de lucru prietenoase şi că nu vă place să vă dicteze cineva ce să faceţi cu timpul vostru. De aceea, ne-am gândit că vi s-ar potrivi să ȋnţelegeţi cum stă treaba aceasta cu angajarea, dacă mergeţi să staţi de vorbă cu nişte oameni din interiorul unei companii, ca Ikea. Dacă veţi constata că a fi intraprenor e cam complicat sau că nu vi se potriveşte, ne-am gândit şi la ideea de a testa ce ȋnseamnă să fii propriul tău şef şi să lucrezi ȋntr-o echipă pe care să o coordonezi. Veţi realiza, prin intermediul unui atelier de creaţie, nişte produse ce urmează a fi puse ȋn vânzare de voi.

Dar, v-aţi ȋntrebat vreodată cum funcţioneaza creierul vostru şi de ce la unele materii ȋnvăţaţi mai repede şi la altele nu, sau de ce unii colegi au mai mult succes ȋn grup decât voi? Sau ce abilităţi sunt necesare unui tânăr absolvent pentru a avea succes ca angajat sau ca antreprenor?

Dacă aveţi astfel de ȋntrebări şi dileme, vă aşteptăm pe data de 23 noiembrie, la ora 18:00, să pornim ȋntr-o aventură a descoperirii de sine, care va ţine până duminică, 25 noiembrie. Nu vă speriaţi, nu vă ţinem şi peste noapte!

 

Click aici pentru ȋnscrieri!

TABӐRӐ  ADOLESCENŢI, 13 – 17 ANI 

Fiecare dintre noi e o persoana unică, iar in tabăra SELF – I adolescenţii au ocazia să se cunoască ȋn profunzime, prin metode speciale, cunoscute doar de maeştrii ȋn tehnici de citire “ȋn gândurile autorilor”, ȋnvăţare rapidă a minţii, carismă şi inteligenţă emoţională, principii de negociere ş.a.m.d
Vom pătrunde în descoperirea forţei interioare.
Obiectivul misiunii este foarte precis: descoperirea calităţilor personale și dezvoltarea abilităţilor proprii.

 

Toate acestea vor fi realizate împreună cu o echipă interdisciplinară cu o experienţă vastă în dezvoltarea de activităţi pentru adolescenţi:
– Oana ROGOZ – psiholog Kleine Schule, Dezvolatare personală, detector de emoţii şi însoţitor de drum în călătoria spre sine
– Iulia IORDAN – scriitoare, trainer Kleine Schule, iscusită în mânuirea literelor
– Bianca NESIU- BEDREAG – trainer, expert în educaţie non-formală, Vicepreşedinte Kleine Schule, Preşedinte Cercetaşii României 2010 – 2015
– Ben MEHEDINŢ – fundatia ADEPT Transilvania, http://www.fundatia-adept.org/?content=default&news_id&set_lang=ro
– Lucia RADU – ŞIMOTĂ – trainer şi antreprenor, abilă ȋn a descifra tainele afacerezei
– Miky DOICAN – trainer, iscusită ȋn a da sens rapid ȋnvăţării
– Simona MITREA – specialist în dezvoltarea programelor pentru copiii cu abilităţi înalte, fondatorul programului Gifted4All by Kleine Schule, Preşedinte Kleine Schule
– Muzeografi, arheologi, săteni care ne vor dezvalui din tainele istoriei, a obiectelor seculare sau ale gastronomie

Pentru mai multe detalii, scrieţi-ne la [email protected]

Ultimele zile de înscrieri, până pe15 mai.

 

TABӐRӐ COPII, 6-12 ANI

Ȋn perioada 26 iunie -2 iulie 2018, la Baia de Fier, lângă Râmnicu-Vâlcea, la Conacul Bunicilor, va avea loc tabăra „CӐLӐTORIE SPRE CENTRU”, o tabără de poveste pentru dezvoltarea abilităţilor copiilor, cu vârste între 6 – 12 ani.

Va pune la dispoziţie artileria grea a potenţialului personal, folosind la maxim abilităţile personale şi descoperind abilităţi noi sau mai puţin antrenate pentru a îndeplini misiunile individuale şi de echipă în diferite activităţi: speologie, hiking, dezvoltare personală, cluburi de poveşti sau de benzi desenate, olărit, toate prin activităţi de educaţie nonformale asezonate cu zâmbete nenumărate.

 

Toate acestea vor fi realizate împreună cu o echipă interdisciplinară cu o experienţă vastă în dezvoltarea de activităţi pentru copii:
– Oana ROGOZ – psiholog Kleine Schule, Dezvolatare personală, detector de emoţii şi însoţitor de drum în călătoria spre sine
– Bianca NESIU- BEDREAG – trainer, expert în educaţie non-formală, Vicepreşedinte Kleine Schule, Preşedinte Cercetaşii României 2010 – 2015
– Mădălina DIACONU – realizator emisiuni radio, trainer, iscusită ȋn mânuirea ustensilelor care dau viaţă personajelor
– Mihai GRӐJDEANU – trainer, autor de benzi desenate, http://mihaibd.blogspot.ro/
– Ştefan NESIU- BEDREAG – trainer Kleine Schule, mecatronică,
– Lucia RADU – ŞIMOTĂ – trainer Kleine Schule si antreprenor, abilă ȋn a descifra tainele ştiinţelor
– Miky DOICAN – trainer Kleine Schule, iscusită ȋn a da sens rapid ȋnvăţării
– Simona MITREA – specialist în dezvoltarea programelor pentru copiii cu abilităţi înalte, fondatorul programului Gifted4All by Kleine Schule, Preşedinte Kleine Schule
– speologi, săteni care ne vor dezvălui din tainele istoriei locului

Pentru mai multe detalii, scrieţi-ne la [email protected]
Ȋnscrierile s-au realizat până pe 28 martie.

 

Sunt Andrei și am 20 de ani. Sunt un tip jovial, care își face ușor prieteni. Studiez în Berlin, în domeniul business-ului și al inovației. Acum sunt fericit cu ceea ce am devenit ca adult, însă nu mi-a fost ușor în anii de școală.

Read more

Iată cum a fost! Mulţumim tuturor pentru contribuţie!

 

Știi un copil cu rezultate deosebite școlare și/sau extracurriculare?

Atunci sigur se potrivește profilului copiilor care merg la Predeal între  la tabăra Universtitatis Magicum. Selectăm copii ce vor participa în tabără cu susținerea sponsorilor.

Adună diplomele obținute la activități (diplome cu rezultate scolare, participări la concursuri artistice, olimpiade și altele), însoțește-le de o scrisoare de motivație în care copilul explică de ce își dorește participarea în tabără și trimte-le la adresa de email [email protected] până luni, 3 iulie 2017

Cei selectați vor susține un interviu pe 5 iulie, urmând ca între 8 – 9 iulie să fie testați psihologic, testare susținută de toții copiii care participă în programul Gifted4all by Kleine Schule.

Pot participa copii și adolescenți cu vârste între 6 – 16 ani.

Locurile sunt DOAR pentru copiii care fac parte din familii cu venituri sub 500 lei/membru de familie.

 

UNIVERSITATIS MAGICUM

În perioada 12 – 16 iulie 2017 pregātim un Bootcamp pentru copii cu abilităţi înalte pentru douā grupe de vârstā: 6-12 ani și 13 – 16 ani.

Locaţia: Predeal, jud Prahova

Nr de copii: 20 de copii (câte 10 copii pentru fiecare grupā de vârstā)

Obiectivul misiunii: descoperirea calităţilor personale și dezvoltarea abilităţilor proprii

Timp de 5 zile, ne vom pune la dispoziţie artileria grea a potenţialului personal, pentru a îndeplini misiunile individuale şi de echipă. Ne vom folosi la maxim abilităţile personale şi ne vom descoperi abilităţi noi sau mai puţin antrenate.

Pentru inscrieri click aici.

 

Read more

„În căutarea lui Eliade” este tema propusă pentru cea de a patra conferință “Papuci mari, papuci mici”, organizată de Asociaţia Kleine Schule pe 30 mai 2017, in Bucuresti.

Conferința aduce povestea adultului de astāzi în timpul anilor de școalā, cât din pasiunea, pe care o are acum a descoperit-o încā din copilārie, dacā l-a inspirat sau încurajat un profesor sau un mentor și ce îl face sā continue. Scopul conferinței este sā evidenţieze câtā contribuiţie are școala, în forma sa actualā, la dezvoltarea abilitāţilor copiilor sau dacā mai degrabā, prin materii neatractive și informaţii stufoase, neconcludente, le inhibā potenţialul.

Speakeri, apreciați  în viața publică românească, vin chiar înainte de Ziua Copilului pentru a aduce povești și gânduri frumoase și inspiraționale la conferința În căutarea lui Eliade, a patra din seria conferințelor “PAPUCI MARI, papuci mici”, conferințe organizate pentru a promova tematici legate de copiii cu abilitati înalte. Read more

Grăbește-te să îți înscrii copilul în programul educațional Gifted4All/ be SMART, un program fără precedent în România, construit pe un concept educațíonal foarte bine documentat.
Pentru a putea participa la acest program, copiii trebuie mai întâi să fie testați pentru identificarea coeficientului de inteligență cognitivă. Testarea este individuală, durează cca 2 ore și costă 450 de lei.

Notă: Înscrierea pentru testare se poate realiza doar cu programare în prealabil, cu cel puțin 3 zile înainte.

Dacă deja este testat, iar capacitățile lui sunt peste medie (un coeficient de logică matematică mare sau un coeficient lingvistic ridicat, viteză de procesare și viteză memorare deosebite), doar trimite raportul testării la e-mail: [email protected], menţionând numele copilului, vârsta și orașul în care locuiește.

Programul Gifted4All/Be SMART, realizat împreunā cu cei mai buni mentori (psihologi, pedagogi, psihopedagogi, profesori) instruiţi în ţarā și în strāinātate, are cel mai mic preţ din domeniul programelor de gifted: 480 lei – 3 cursuri diferite, 6 întâlniri lunare, 9 ore.

Trimite-ne raportul pentru a selecta copilul în #comunitatea copiilor cu #abilități #înalte sau înscrie-l la testare aici : aici

Pregătim să scoatem din cuptor cel mai proaspăt și dospit program: Gifted4All/ by Kleine Schule .

Vă invităm sâmbātā, 25 martie, începând cu ora 10:30, la lansarea programului Gifted4All by Kleine Schule, eveniment ce va avea loc la sediul nostru din str. Constantin Stahi nr. 14, ap. 1, Sector 1, București, în spațiul pus la dispoziţie de Sense 4.

Read more


miercuri, 15 februarie 2017, ora 17:30

Creierul (supra)DO╦PAT: Cum aratā creierul copiilor cu abilitāţi înalte (supradotaţi)  din punct de vedere fiziologic și ce nevoi de învāţare au ei? Ce program educaţional li se potrivește?

Conferinţele “PAPUCI MARI, papuci mici” sunt iniţiate de echipa Kleine Schule prin intermediul programului educaţional Gifted4All/Be SMART.

Read more

 

 marţi, 22 noiembrie 2016, ora 17:30

Cum identificām cā avem un copil înalt abilitat? Instrumente clinice sau doar observare? Ce facem cu el? Ce fel de educaţie i se potrivește?

Conferinţele “PAPUCI MARI, papuci mici” sunt iniţiate de echipa Kleine Schule prin intermediul programului educaţional Gifted4All/Be SMART.

Read more

facebook-event-cover_784-x-295-px_datetitle-preview

România este şi ţara copiilor cu abilităţi înalte sau supradotaţi, iar pentru ei, în ultimii ani, s-au creat programe speciale de educaţie. Asociatia Pentru Educaţie şi Ştiinţă Kleine Schule, pregăteşte şase conferinţe “PAPUCI MARI, papuci mici”, conferinţe ce s-au născut ca urmare a tendinţei de a inversa adeseori rolurile între adulţi şi copii, mai ales când copiii sunt identificaţi a avea o abilitate înaltā (supradotare).

Scopul conferinţelor, organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, este informativ şi vizează creșterea accesului la informare a cadrelor didactice şi a părinţilor în vederea cunoașterii unor informații corecte şi suficiente despre copiii cu metcogniţie, atât din rândul copiiilor fārā deficienţe fizice (dar care pot avea asociate dificultāţi de învāţare, cum ar fi Asperger, Dislexie, Asincronie şi ADHD), cât şi a copiilor cu deficienţe fizice (de auz, de văz).

Read more

Kleine Schule va invita  la standul Trap Trap!
Copiii se vor distra alaturi de Diana (proaspat absolventa a liceului Tonitza) si Ana-Maria (care se pregateste pentru acelasi liceu).
Parintii pot pleca acasa cu tricouri pictate manual in atelierul Trap Trap, in cadrul „Campionatului Balcanic de sarituri peste Obstacole”.

Va asteptam pe toti cu mare drag!

Atelier_Trap_Trap

PAG-Psihologie
Unii copii îşi expun talentele ca lumea să le vadă, iar alţii pot avea talente ascunse care încă aşteaptă să fie descoperite. Uneori puteţi găsi indicii pentru darurile lor în modul de rezolvare al puzzle-urilor, sortarea obiectelor sau rezolvarea unor sarcini în casă. În ediţia de astăzi, vă voi pune la dispoziţie câteva indicii de reperare a copiilor cu abilităţi ȋnalte şi cum puteţi să-i antrenaţi în a avea o mai bună valorificare a talentelor. Dacă îi place copilului să formeze grupuri de elemente pe culori, mărimi, forme sau îi place să ordoneze şosetele înseamnă că acesta are o gândire de tip analitic, acordă o atenţie mărită detaliilor şi este bine organizat. Aceste calităţi sunt indicatori de aptitudini în matematică, dar şi ştiinţă. Pentru a-i hrăni interesul în acest sens puteţi găsi activităţi de încurajare a abilităţilor matematice şi de ştiinţă (jocuri de potriviri, sortare de monede, vizită la muzeu, etc).

Read more

11178251_855559204497592_8747437772598990920_n

În săptămâna 19 – 24 aprilie a.c. a avut loc ȋntâlnirea de management și implementare ȋn Przemysl, Poland, a proiectului Gifted for You. Delegaţia noastră a avut parte de o primire călduroasă din partea partenerilor noștri – Școala pentru deficienţi de auz nr 2 din Przemysl – care ne-au pregătit, printre altele, și Întâlniri cu decidenţi locali și profesori de la Universitatea din Cracovia. În cadrul acestor ȋntâlniri am putut afla informaţii cu privire la sistemul educaţional, ȋn special la măsuri ce se iau cu privire la ȋnvăţământul special, cu precădere, pentru copiii cu abilităţi ȋnalte, acesta fiind obiectivul central al acţiunilor noastre.
Ca ȋn cazul României, nu există metodologii speciale de lucru pentru copiii cu abilităţi ȋnalte. Dacă este să vorbim doar de copiii cu deficienţă de auz, ȋn acest caz, programele sunt dezvoltate prin intermediul Ministerului Educaţiei și sunt distribuite gratuit pentru scolilele speciale, iar progresul copiilor este minunat.
E necesar ca ȋn continuare să se aibă ȋn vedere că acești copii, cei cu abilităţi ȋnalte, au nevoie de educaţie diferenţiată si de programe dedicate ariilor lor de dezvoltare, care să susţină valorificarea potenţialului ȋnalt. Read more

LOGO GIFTED (FOR ) YOU
 

Vineri, 13 martie 2015,  am participat, alături de invitaţi extrem de interesanţi din Brazilia, Bulgaria, Japonia şi Africa, la conferinţa internaţională „Mediere. Educaţie. Cultură”, la Constanţa. Dl profesor Colceag a prezentat audienţei – profesori din cadrul Universităţii Știinţele Educaţiei şi Psihologiei, Constanţa,Inspectoratului Judeţean Constanţa, Institutului de Știinţe ale Educaţiei din Bucureşti (Magda Balica), Ministerului Educaţiei Naţionale etc – modelul de creare curricular pentru copiii cu abilităţi înalte cu sau fără deficienţe de auz, văz sau asperger. Cu toţii au apreciat modelul „hexagonului” sau „fractolonului”, care este unul revoluţionar pentru sistemul educaţional românesc. Din partea proiectului nostru – Gifted for You – au fost prezente: Simona Mitrea, Rodica Efros şi Corina Anăstăsescu.
colceag

Bulgaria, ianuarie 2015

În perioada 12 – 16 ianurie, va avea loc prima întâlnire transnaţională de management, în cadrul proiectului European best practices to support children with high potential and to access training for gifted children with disabilities – Gifted (for) you.

Întâlnirea va avea loc in Plovdiv, Bulgaria şi va reuni echipele de management ale celor 7 parteneri din cadrul proiectului:
Școala Gimnaziala Specială pentru Deficienţi de Auz “Sfânta Maria” – ROMÂNIA
Asociaţia Kleine Schule – ROMÂNIA
Trencadis Corp SRL, firmă IT – ROMÂNIA
Specjalny Osrodek Szkolno-Wychowawczy nr 2 – POLONIA
Special High-school For Deaf-mute Children – BULGARIA
University Of Plovdiv – BULGARIA
Centar za poticanje darovitosti djeteta, membră European Council of High Ability (ECHA) – CROAȚIA

uniunea europeana editat

Gifted (for) you
(be S.M.A.R.T.)
2014-1–RO01-KA201–002957

Vineri, 12 decembrie are loc lansarea proiectului Gifted (for) you/be S.M.A.R.T. 2014 -1 –RO01-KA201 – 002957 program online de învăţare pentru copiii cu potenţial înalt, cu sau fără dizabilităţi de văz, auz sau asperger, la Institutul Francez din Bucureşti, începând cu orele 19:00.

Read more

Mulţumesc echipei RLB şi Vodafone România pentru încrederea acordată ideii noastre de proiect, prin bursa integrală de participare la atelierele de antreprenoriat ce vor avea loc în perioada martie – iunie 2014!

Pentru a vizualiza calendarul atelierelor, accesaţi link-ul următor:

http://ateliere.rbls.ro/
logo rlb

ccd neamt

 

 

Asociaţia noastră a participat alături de Casa Corpului Didactic din Piatra-Neamţ, Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Asociaţia “Magister Educationis” Neamţ, Asociaţia Europea Vaslui şi Asociaţia “Formare Studia” Iaşi la simpozionului regional Tezaurul Tradiţiilor Româneşti. Mulţumim în mod deosebit, pentru implicare, profesorului metodist Roxana Irina, coordonatorul proiectului.
Mai multe detalii în link-ul de mai jos:
http://www.ziarulderoman.ro/53841/la-petru-poni-s-a-deschis-lada-de-zestre/

asociatia-maia

logo_lycee_grand

meine kinder editat

 

 

 

 

Școala Franceză din București donează mobilier școlar și materiale cu uz didactic prin organizații non-profit din România

Scoala Franceza a donat în această vară mobilier școlar și obiecte de uz didactic pentru beneficiari din toată țara: dulapuri, birouri, flipcharturi dar și echipamente cum ar fi imprimante, videoproiectoare, ecrane de proiecție, mobilier pentru clasă şi laboratoare complet echipate etc.

Intermediari beneficiari: Asociația Maia şi Asociația Kleine Schule
Beneficiari: Asociația Magister Educationis, Bicaz si Gradinița Meine Kinder, Bucureşti

Read more

BCRFundatia Noi Orizonturi editatonlinelogomaker-092914-2128-1092914-2129-2 editat final mai micasociatia-maia

pusculita porcusor editat

 

 

 

 

Fundaţia Noi Orizonturi, în parteneriat cu Asociaţia Kleine Schule şi Asociaţia Maia, au susţinut cursuri de responsabilitate şi educaţie financiară prin Simona Mitrea, Dana Ichim, Diana Preda în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru copii, tineri şi persoane defavorizate.

Read more

Astazi am dat startul activitatilor din cadrul Saptamanii Europene a Tineretului, care se desfasoara intre 27 mai – 2 iunie, in judetul Neamt.  Asociatiile Kleine Schule, Magister Educationis si Casa Corpului Didactic  organizeaza cinci zile de evenimente destinate tinerilor, printre care animatie socio-educativa, storygami, dans contemporan, campionatul  povestilor, photovoice, teatru-dramatizare, origami si quilling educativ, biblioteca vie, concurs de traduceri, cafeneaua publica, dansul traditional, teatrul celor opresati, seminarii de formare.

Read more

Sunteţi invitaţi să participaţi la modulul de formare: Managementul voluntarilor în contextul programului Tineret în Acţiune, care va avea loc în  Piatra Neamţ, în perioada 24-26 iunie 2013 [luni, marţi, miercuri]
Cursul este organizat cu sprijinul organizaţiei Kleine Schule şi Casa Corpului Didactic Piatra Neamţ.

Responsabil: Andreea Floroiu

Responsabil secundar: Elena Petrea

Tip: formare

Loc de desfăşurare: Piatra Neamţ, jud. Neamţ

Perioada: 24 Iunie 2013 – 26 Iunie 2013

Înscriere: poţi aplica la acest eveniment până pe data de 10 Iunie 2013.

Aplică acum!

Înscrie-te aici Profilul psihologic al copilului cu abilităţi înalte: aici Înscrierile pentru testare continuă. Grupele nou înfiinţate vor începe cursurile din toamnă.  Atenţie: locurile sunt limitate la max două grupe pe an a câte 12 copii pe grupă! 6 locuri anual sunt rezervate copiilor din centrele de plasament.

ikedoo

 

 

 

Nou: Ateliere de educaţie experenţială. Prietenii noştri de la Ikedoo vin, la solicitarea noastră, să susţină ateliere de arhitectură in Piatra Neamţ

Echipele  vor conţine doar câte 8 copii. Atenţie: locurile sunt limitate! Vom organiza doar 4 ateliere. Înscrierile se fac on-line pe link-ul de mai jos: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?pli=1&formkey=dHZQaWNEMXViNFpNRXdkUW9MRkdNRGc6MQ#gid=0

Notă: Înscrierea va fi validată numai după efectuarea plăţii!

Aici aveţi un film de prezentare:

Sursa: Ingrid Ciofoaia, www.evenimentul.ro

Inscrieri la cursuri de formare in gifted education. Sunt asteptati profesori, invatatori, parinti si psihologi. Dati click aici pentru a completa formularul de inscriere! La Colegiul National de Informatica se va deschide un Centru pentru copiii supradotati

Asociatia pentru Educatie si Stiinte (AES) „Kleine Schule” (Mica Scoala) va infiinta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), un centru de testare si identificare a copiilor supradotati care va functiona la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt. „Exista in lume aproximativ 2% dintre copii care au capacitati extrem de mari intelectuale, dar in România s-a estimat ca acest procent este de 4%, dublu fata de cel inregistrat la nivel mondial. De aceea este necesara infiintarea unor centre dedicate acestor copii capabili de performante inalte”, a spus Simona Mitrea, presedintele AES Kleine Schule”. Asociatia lucreaza in colaborare cu Centrul IRSCA Gifted Education – partener Unesco, membru WCGTC – World Council for Gifted and Talented Children; the Asia – Pacific Federation of WCGTC si respectiv ECHA – European Council for High Ability. Prin acest proiect, ce va incepe la Piatra Neamt si care va fi extins la nivelul intregului judet si mai apoi la nivel de tara, vor fi descoperiti copii cu vârste cuprinse intre 6 si 12 ani, carora sa li se ofere posibilitatea pregatirii cu profesori specializati care sa le stimuleze inteligenta multipla. Inscrierile care au inceput deja, se se vor finaliza pe 5 aprilie. Testarea copiiilor se va realiza in baza unor teste cognitive, psihometrice si de personalitate. „Am fost extrem de deschisa acestui proiect, acestui concept si acestui parteneriat, iar in acest moment suntem in dialog cu MECTS pentru obtinerea unor credite transferabile pentru recunoasterea muncii colegilor nostri care vor fi implicati, pentru ca motivatia lor sa fie si una practica”, a spus Luminita Vârlan, inspector scolar general al ISJ. In perioada 6-10 aprilie, la Colegiul National de Informatica vor avea loc cursuri de formare dedicate profesorilor, iar pe 7 si 8 aprilie, vor avea loc doua ateliere de comunicare pentru parintii copiilor din aceasta categorie. In toamna, la acest centru vor fi organizate primele module de curs pentru elevii supradotati. Sursa: Ingrid Ciofoaia, www.evenimentul.ro Dati click aici pentru a completa formularul de inscriere!

IMG1

consiliul judetean neamt

 

 

 

 

Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă „Kleine Schule” multumeşte pentru implicarea activă în susţinerea proiectului dedicat descoperirii talentelor şi copiilor cu abilităţi din oraşul  Piatra-Neamţ:

 • Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, reprezentat de Dna. Inspector Şcolar General  Luminiţa Vîrlan
 • Consiliului Judeţean Neamţ, reprezentat de Dl. Preşedinte Vasile Pruteanu
 • Colegiului Naţional de Informatica Piatra-Neamţ, reprezentat de Dna. Director Daniela Neamţu

Fără dăruirea celor mai sus menţionaţi, nu am fi putut realiza într-un timp atât de scurt Şcoala de Primăvară! Ne bucurăm să ii avem alături şi în proiectele viitoare!

Susţine implementarea primului centru pentru copiii cu potenţial înalt din Piatra Neamţ!

Direcţioneaza 2% din impozitul pe venit (formular_230) sau 2% din impozitul pe alte venituri (formular_200) către Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă „Kleine Schule”

Mulţumim tuturor celor ce se alătură campaniei noastre!

Avem plăcerea să organizăm o tabără cu o temă extrem de interesantă! Acţiunea se va petrece în mijlocul naturii, în judeţul Vâlcea şi va avea ca temă arta fotografică. ” În mijlocul naturii. Descoperă-te prin artă fotografică.”! Se adresează în egală măsură atât celor mici, cât şi celor mari. Perioada: 2-8 Iulie 2012 Grupul ţintă: 6 – 12 ani Preţul taberei: 1.200 de lei (transport, 3 mese copioase/zi, activităţi recreative cu tematici dintre cele mai atractive, program coordonat de traineri, materiale) Activităţi distractive în interiorul locaţiei- jocuri in echipă:: căţărare pe turn, tiroliană, jocuri distractive pe lac sau în piscină sunt doar câteva dintre propunerile noastre. Activităti distractive în afara locaţiei: Turtudanele Brezoiului; Valea Doabrei, stâna din Rotunda, Muntele Giumănarii – Stâna Plaiu Giumănarii; valea Priboiasa – valea Ursului- Plaiul Negru – Stânile Vătafu şi Plaiu Negru; Mălăia – Lacul de acumulare Brădişor – Complexul Salmonicol Brădşor; cascada Lotrişor. Pentru oferta detaliată, scrieţi-ne la adresa de e-mail: [email protected]

© 2016 Kleine Schule
Top
Urmareste-ne si pe Facebook